Iedereen krijgt in zijn leven te maken met verlies. Het kan gaan om verlies van een dierbare, gezondheid, relaties, werk of verwachtingen. Over het algemeen komt u er met steun van familie en vrienden goed doorheen. Helaas is dit is niet altijd zo, dan komt verliesbegeleiding goed van pas.

Verlies begeleiding

Het verwerken van gevoelens van rouw en gemis is vaak een moeilijk proces. Je kunt je er erg alleen in voelen. Begeleiding geeft je ondersteuning, duidelijkheid en inzicht. Verliesbegeleiding is een speciale vorm van hulpverlening. Het is gericht op mensen die klachten ondervinden na verlies. Rouw door verlies is weliswaar geen ziekte, maar je kan wel ziek worden van verdriet en daardoor bijvoorbeeld voor kortere of langere tijd uit de roulatie raken.

Bij Praktijk Tijd bieden wij de volgende rouw en verliesbegeleiding aan, te weten:

  • individuele rouw- en verliesbegeleiding
  • rouwgroepen voor volwassenen
  • trainingen en voorlichting.

Rouw en verlies rondom de zwangerschap

Voor specifieke therapie rondom rouw en verlies rondom de zwangerschap, te denken aan een miskraam, een buitenbaarmoederlijke zwangerschap,  een afgebroken zwangerschap (om medische redenen) of overgebleven embryo’s in een vruchtbaarheidstraject vind je alle informatie op Elk kind doet ertoe.

Voel je welkom om contact op te nemen →