Helaas verloopt lang niet elke zwangerschap of bevalling volgens het boekje. Dit kan voor jou als moeder of als partner van behoorlijk ingrijpend zijn. Waar de opmerking  ‘ách je bent het zo weer vergeten’ voor veel mensen opgaat, hoeft dit voor jou niet te gelden en kan de roze wolk eerder grijs kleuren. Blijf niet alleen en te lang lopen met je verdriet of angst. Deze ervaring heeft ruimte nodig.

Geïnspireerd door het boek van Diana Koster kan ik met jou mee kijken hoe we dit deel op een mooie manier kunnen gaan verwerken. Meestal zijn een aantal sessies voldoende. Het komt voor dat een bevalling dusdanig veel angst of verdriet oproept dat er meer nodig is dan gesprekken. Ik werk daarom ook met EMDR therapie, een kortdurend effectieve manier van een trauma behandeling.

Kom in contact met Brenda   

Rouw en verlies rondom de zwangerschap
Voor specifieke therapie rondom rouw en verlies rondom de zwangerschap, te denken aan een miskraam, een buitenbaarmoederlijke zwangerschap,  een afgebroken zwangerschap (om medische redenen) of overgebleven embryo’s in een vruchtbaarheidstraject  vind je alle informatie op Elk kind doet ertoe .