• Jij bent niet alleen, wij luisteren graag

  Wij zien onze begeleiding als een samenwerking met jou.

 • Heb je een gebeurtenis meegemaakt die veel impact op je heeft gehad?

  Gevoel dat je met niemand erover kan praten? Of wil je gewoon stil zijn?

 • Heb je het gevoel op slot te zitten?

  Moet je veel van een ander en misschien wel nog meer van jezelf?

 • Soms zie je het even niet zitten..

  De sombere, depressieve gevoelens nemen de overhand. Misschien denk je wel, hoe kom ik hier uit..

EFT- relatietherapie

EFT- relatietherapie
Je zit met je partner in een negatieve spiraal. Telkens weer dezelfde ruzies, twijfels, frustraties, irritaties, wanhoop, stiltes en verdriet. Jullie voelen je onbegrepen en raken steeds meer van elkaar verwijderd.
 • jullie relatie is een sleur…grote stiltes, leeft langs elkaar heen
 • er is of was een ander…het vertrouwen is weg
 • verschillende behoeften aan intimiteit en seksualiteit
 • jullie hebben steeds ruzie over: geld, huishouden, familie, vrienden, de opvoeding,  ……over alles eigenlijk!
 • jullie hebben een groot verlies meegemaakt en zijn bang elkaar kwijt te raken

Wat is EFT relatietherapie?

Emotionally Focused Therapy is bewezen effectief ! Dr. Sue Johnson heeft jarenlang onderzoek gedaan naar een effectieve manier om bij echtparen de verbinding te herstellen of te verbeteren. De basis van EFT is de individuele hechtingstheorie en geeft veel inzichten in het gedrag van echtparen. Hoe onredelijk en niet werkend ons gedrag ook is, wij zijn uiteindelijk ten diepste altijd op zoek naar verbinding met elkaar. Maar tijdens een ruzie voelt dat echt niet zo. In een relatie lopen de emoties vaak hoog op. In EFT gebruiken we die emoties juist als ingang om elkaar te begrijpen. Onder de ruzie en boosheid zit vaak veel verdriet en je niet begrepen voelen. Pas als je durft en kunt zeggen wat jou pijn doet of waar je behoeften liggen kan de ander iets voor je betekenen. De ander kan je dan begrip, steun, geruststelling of troost geven. Maar dat zal niet lukken als jij alleen maar bang of boos bent. Er is pas weer plaats voor liefde als jullie allebei jullie meest kwetsbare gevoelens leren en durven te uiten. In EFT relatietherapie krijgen jullie helder óf en hoe jullie weer in harmonie met elkaar verder kunnen.

Wat doet een EFT therapeut?

In de therapie verhelderen we de negatieve interactiepatronen, waarom belanden wij samen steeds in dezelfde terugkerende ruzies. Een EFT therapeut begint met het ontrafelen van ieders aandeel in dit negatieve patroon. Als je dat kunt zien dan ontstaat er ruimte voor een nieuwe manier van met elkaar omgaan. Je ziet beter wat je zelf doet (en hoe je jouw partner hier ongewild pijn mee doet), en jouw partner begint dat patroon ook van zichzelf te herkennen. In de therapiesessies oefen je om duidelijk en eerlijk naar elkaar uit te spreken wat je voelt en nodig hebt. Je leert naar elkaar te luisteren. Zo leer je jezelf en de ander pas echt kennen. In plaats van samen steeds weer in dezelfde ruzie te belanden, leer je jezelf en de ander te vertrouwen en emotioneel toe te laten. Zo leren jullie om echt met elkaar in contact te gaan. De sfeer tussen jullie zal hierdoor veranderen en er komt meer ruimte voor zachtheid en verbinding.
Brenda is erkent EFT-relatietherapeut www.eft.nl
Afbeeldingsresultaat voor eft relatie
  Omdat wij weten dat situaties in je leven jou vaak niet alleen raken bieden wij ook gezinsgesprekken aan.
Wat is systeemtherapie? Systeemtherapie is een behandeling waarbij de mensen om je heen ook betrokken zijn. Tijdens deze therapie ligt de focus niet op jou, maar juist op het systeem waarin je functioneert, bijvoorbeeld binnen jouw relatie of je gezin. Partners en gezinsleden komen daarom ook graag mee naar de therapie. Het doel van systeemtherapie is om interpersoonlijk gedrag te veranderen. Denk bijvoorbeeld aan onderlinge ruzies. Daarnaast kan het helpen om anders te gaan denken over elkaar. Je leert bijvoorbeeld minder negatief over je partner te denken. Systeemtherapie lijkt dus wel wat op cognitieve gedragstherapie. In beide gevallen probeer je denken en gedrag te veranderen. Bij systeemtherapie ligt de focus op de omgang met elkaar. Tijdens systeemtherapie probeer je gedrag en denkpatronen te veranderen. Je praat met je partner of familieleden onder leiding van een therapeut. Je therapeut laat iedereen aan het woord en geeft aan wat opvalt. Vaak gaat het over de vragen: ‘hoe ervaar je de ander en wat zou je graag van de ander willen’? Zo leer je anders omgaan met elkaar. Daardoor worden de problemen kleiner. Wat loopt er niet lekker binnen jouw relatie of gezin? Laten wij samen kijken hoe jullie dit met elkaar kunnen veranderen. Maak nu een afspraak
Praktijk Tijd

Praktijk Tijd

De dienstverlening van Praktijk Tijd staat voor doelgerichte, menselijke, gelijkwaardige en toegankelijke therapie en coaching. Ook als een duidelijke hulpvraag ontbreekt ben je welkom om dat samen te verhelderen. Wij kijken met een open blik en oprechte interesse.

Casper Fijlstra

Casper Fijlstra

Ik ben Casper Fijlstra, ik richt mij vanuit betrokkenheid op het begeleiden van mensen in kwetsbare situaties in de breedste zin van het woord. Mijn werkervaring als behandelaar, coach en medisch maatschappelijk werker bestaat uit het samen werken met jou als individu, partnerbegeleiding en gezins/systeemgesprekken.

Brenda Tiggeler

Brenda Tiggeler

Ik ben Brenda Tiggeler, ik heb brede ervaring in de GGZ opgedaan als sociotherapeut en behandelaar. Naast mijn basisopleidingen ben ik ook geschoold in cognitieve gedragstherapie, EMDR en coaching op het gebied van rouw en verlies. Gehoord en gezien worden, vanuit vertrouwen, oprechte interesse en zonder drempels kenmerkt mij als therapeut.  

contact

Wil je met ons verder praten of wil je een afspraak maken? Vul dan dit formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.

  Open chat
  Welkom bij Praktijk Tijd. Wat kunnen wij voor jou betekenen?